Пропускане към основното съдържание

Бездомни кучета превзеха центъра на София

359-бездомни кучета са били заловени само за периода от 1 до 18 май в София
359-бездомни кучета са били заловени само за периода от 1 до 18 май в София. От тях 176 са върнати по местообитание, а около 100 са кастрираните четириноги в ромските квартали, съобщи пред журналисти Йорданка Фандъкова.


Кметът на София добави още, че броят на бездомните кучета в центъра на София се е увеличил през последните два дни, но това не се дължало на популацията им.

"Проблемът е в това, че непрекъснато има движение". - обясни Фандъкова - Над 12 кучета глутница, каквато липсваше, има в момента в центъра. Аз съм информирала и Общинска полиция, ще информирам и Столичната дирекция. Има видеонаблюдение. Наистина моля всички да ни помогнат.

Прилагаме най-хуманните, най-европейските методи, работим интензивно, но този въпрос трябва да го решаваме, защото той е най-приоритетният. Каквото и да правим, каквито цветя и градинки да правим, ако в следващите години не намалеят чувствително бездомните кучета, все едно нищо не сме направили", каза тя.

На въпроса дали безпризорните животни са затворени, Фандъкова отговори: "Кучетата са живи същества – те не стоят на едно място да чакат ловците да ги заловят. Не е възможно веднага да бъдат заловени".

Кметът добави, че следи работата на "Екоравновесие" като прави оперативки всяка седмица.

Фандъкова допълни, че се очаква проектът за приют за бездомни кучета, който ще е в район "Кремиковци", да е готов до 23 май. Той ще може да побира до 2000 кучета, а не до 500, както бе съобщено по-рано.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.