Пропускане към основното съдържание

Без плосък данък и пенсия от 500 лв, размечта се Сидеров

"Атака" ще поиска отмяна на "антинародния" плосък данък, заяви лидерът на партията Волен Сидеров.
"Атака" ще поиска отмяна на "антинародния" плосък данък, заяви лидерът на партията Волен Сидеров.


Той обясни, че още при въвеждането му през 2007 година само неговата партия е гласувала против.

По думите на Сидеров предложенията вече са готови и ще бъдат внесени в парламента. Според лидера на националистите въпросният данък ощетява най-бедните хора в държавата.

Според проучване на "Атака" плосък данък има само в държави от Източна Европа.

В България се товари "малкия човек", обясни Волен Сидеров и се аргументира, че ДДС плащат всички, но за разлика от фирмите, хората не могат да си го върнат.

Предложението на "Атака" е хората да си събират касовите бележки и в края на годината част от ДДС да им се възстановява.

Сидеров заяви, че в България по-голямата част, около две трети, от приходите са от косвени данъци като ДДС и акцизи, докато в развитите страни големият процент от държавните приходи са от преки данъци.

Лидерът на националистите припомни тяхното предложение минималната пенсия да е 500 лв., а минималната работна заплата - 1000 лв., като тя трябва да е необлагаема.

Сидеров обясни още, че ще търси единение на националистическите формации за парламентарните избори през 2013 година.

Започнали пвече оредица от срещи и преговори с политически сили и граждански организации, обсъждайки "единението на национално-патриотичните формации", допълни той.

"Пред партии като "Атака" има сериозни възможности за развитие, при условие, че се изчистят нещата идейно", добави Сидеров.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.