Пропускане към основното съдържание

В Перник спят на палатки, страх ги е от нов силен трус

Часовникът на Минната дирекция в Перник, който е един от символите на града, е спрял през тази нощ в 3.05 часа.
Часовникът на Минната дирекция в Перник, който е един от символите на града, е спрял през тази нощ в 3.05 часа.


Сградата, която е обявена за паметник на културата, е построена през 1932 година. Извисяващата се оттогава часовникова кула дълги години властва като височина над целия град. Монтираният на кулата часовников механизъм "Бреге" е свързан с още 30 по-малки стенни часовници в сградата, уточняват от БТА.

Същевременно и днес жителите на Перник продължават да напускат временно града, въпреки че видимо напрежение няма.

Мнозина от тях споделиха, че ще прекарат идващата нощ в околните села. Някои вече са вдигнали палатки пред домовете си.
В Перник спят на палатки, страх ги е от нов силен трус

Част от жителите на града, чиито домове са силно засегнати от труса, ще бъдат настанени временно в общинската болница. Създадена е организация при необходимост болни граждани да бъдат прехвърлени към столични клиники.

Проверяват се на място и щетите в близките до Перник села. От с. Витановци е получен сигнал за 10 полусрутени къщи, сериозни поражения има и в с. Дивотино.

Уточняват се щетите и в гр. Батановци и в с. Мещица. В 16.00 ч. започна поредното заседание на Кризисния щаб.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.