Пропускане към основното съдържание

Не мирише на избори! Не ми мирише и на джибри!

Не може да ми мирише нито на предсрочни избори, нито на джибри!
Не може да ми мирише нито на предсрочни избори, нито на джибри!

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира пред журналисти прогнозата на Доган, че подушва предсрочен вот, а и последвалия отговор от Бойко Борисов, който пък се учуди как може на човек, който мирише на джибри, да му мирише на избори.


Според Костов обаче разменените реплики не са начинът, по който трябва да се говори за политика.

"Това са взаимни провокации на дребно, пилеене на нерви", отбеляза той.

"Ако приемем, че има избори, кой с какво ще отиде на тях - с политика, която ГЕРБ води 3 години, без да има завършени реформи", попита тъмносиният лидер.

Десните избиратели нямат мечти, те имат искания, така Костов отговори на Борисов, който миналата седмица обяви, че ГЕРБ са изпълнили всички мечти на десните.

Костов смята, че всичките тези приказки са, защото никой не може да даде решение на радикалните проблеми.

Именно на опита си да "вади" страната от кризи, на обявяване на война на монополите ще заложи ДСБ в предизборната си платформа и ще разчита да привлече избиратели.

Командира не отговори дали под някаква форма ще търси начин отново да се "рестартира" съюзът със СДС, дали ще прибегне до други коалиционни партньори или предпочита партията му сама да участва във вота догодина.

"Следвам хората, които да кажат искат ли коалиция или не, уточни той и призна, че след решението на НС на СДС освен огорчение, изпитва и облекчение. Форматът е важен, но не е съществен, в центъра са идеите, политиката, която ще предложим и следваме", допълни председателят на ДСБ.

До 30 юни, когато ще бъде Националното събрание на партията, тези въпроси трябва да бъдат изчистени, допълни той.

Иван Костов определи и като очаквано оттеглянето на Георги Първанов от лидерската битка в БСП.

Председателят на тъмносините упрекна левицата, че на конгреса си се е опитала да окупира идеята за премахване на плоския данък у нас, като се представя за противник на нещо, което е въвела самата тя.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.