Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев мечтае България да е силен център на туризма

След десет години България ще бъде силен център на туризма във всичките му форми - културен, исторически, СПА, морски, селски, зимен. Това заяви президентът Росен Плевнелиев днес пред журналисти в м. "Шилигарника" в скизоната на Банско в Пирин, където участва в третото издание на дипломатическото състезание по ски - алпийски дисциплини, организирано от Министерството на вътрешните работи, предаде БТА.


Президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще вложи всичко от себе си, за да направи живота на посланика на Словакия Карол Мистрик доста труден, имайки предвид, че словашкият дипломат е неизменният шампион в първите две издания на състезанието.

"Той е страхотен професионалист, каза Росен Плевнелиев, абониран за първото място, но ние сме много надъхани да покажем, че смисълът на това състезание е друг, а той е, че независимо дали България може да организира световни купи или може да организира едно такова прекрасно състезание за деца, възрастни, посланици, депутати, включително и президенти, България е едно място, където наистина ските са масов спорт, състезанията са в най-различен формат, но всички изпитват удоволствие".

Плевнелиев определи участието си днес като символ на масовия спорт и се обърна към хората да се възползват от това, което предлага планината и България с прекрасните си курорти.

„За да имаме здрава нация и да има хора, които да са конкурентноспособни, те трябва да се научат и да почиват добре в различните му варианти, каза Плевнелиев. Ако мога да направя една прогноза - след десет години България ще бъде силен център на туризма във всичките му форми - културен, исторически, спа, морски, селски, зимен. Чуйте ми думата: ще работим много за това. Българските инвеститори, българските региони, българските курортни центрове вече се научиха през последните 20 години да залагат на качество“.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.