Пропускане към основното съдържание

Министрите са по-ербап от Борисов, скочи Местан

Най-вероятно ще се наложи парламентарна анкетна комисия да проучи въпросите с раздадените допълнителни възнаграждения на висши държавни служители, ако премиерът не отговори на заявлението на ДПС за информация по този въпрос, обяви в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.


"Двете писма, които получихме от премиера и от неговия съветник, не са отговор на конкретното ни питане", посочи Местан.

Според него те са по-скоро "увъртане, паническо скриване на информацията и опит за непрекъсната подмяна на темата".

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се обърна към Местан с призив представителите на тройната коалиция да върнат взетите бонуси, както и лидерът на ДПС Ахмед Доган да върне взетия хонорар за "Цанков камък".

По-късно Местан призова премиера да спре със сравненията с тройната коалиция, тъй като тя платила своята отговорност на изборите на 5 юли, а отговорността сега била на ГЕРБ.

"Г-н премиер, преди да поставите въпроса за хонорара на опозиционни лидери, които никога не са били на каквато и да е длъжност в изпълнителната власт, поискахте ли от най-приближения си кръг да върнат онези тлъсти хонорари, получени от тях, и с които оправдават необяснимото забогатяване с N-броя апартаменти, например?", възмути се Местан.

Той посочи, че са в недоумение от незнанието на премиера за техните хонорари и за бонусите, раздадени и от министрите, заради все още актуалната им представа за премиера Борисов като силна, волева, властна личност, която държи здраво кормилото на властта.

"Оказва се, че министрите са по-куражлии, по-ербап и от премиера", допълни депутатът.

Според ДПС тезата на премиера за връщане на бонусите е теза на отчаянието, с която той се опитва да затвори темата или да я прехвърли на други лица и партии.

"Ние не смятаме политиката за допълнително материално стимулиране за укорима сама по себе си, стига страната да е в икономически възход и да не се прилага политика на двойни стандарти - бонуси да има само за богоизбрани", завърши Местан.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.