Пропускане към основното съдържание

Смазващо превъзходство. 65% избраха Путин

Руският премиер Владимир Путин печели убедително произведените вчера в страната президентски избори с 64,72 процента от гласовете, сочат данни след обработване на 80,40 процента от изборните протоколи, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Втори далеч назад със 17,10 процента остава лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов.

Милиардерът Михаил Прохоров е трети с 6,99 на сто подкрепа, а националистът Владимир Жириновски остава четвърти с 6,37 процента.

Пети е лидерът на центристката партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов с 3,74%.

Веднага след обявяването на данните, настоящият руски премие завърши дългия изборен ден със стих на Сергей Есенин.

Путин припомни, че когато на митинга в негова подкрепа на стадион "Лужники" в Москва на 23 февруари е цитирал Лермонтов, някой от множеството извикал: "Давай и Есенин!".

"Сега, в тази обстановка, бих искал да си спомня и за Есенин", каза той и цитира стих на поета:

"Извика ли война свещена:
Оставиш ли Русия, ще живееш в рая!
Тогава ще река: Не искам рай,
Дайте моята родина!"

Преди това Путин благодари на своя предизборен щаб за съвместната работа в хода на предизборната кампания.

"Предстои ни да направим още много за нашата страна и народ", подчерта той, като увери, че всичко, което е обещал преди изборите, ще бъде изпълнено.

Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков даде да се разбере, че новоизбраният руски президент ще продължи диалога с опозицията и е готов да изслушва конструктивни предложения.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.