Пропускане към основното съдържание

Във Facebook се организира мирно шествие в подкрепа на Илко

Мирно шествие в подкрепа на Илко Радев, който бе обвинен за убийството на съквартиранта си Марио в Студентски град, ще се проведе днес в Добрич.

Протестът се организира във Facebook, където групата поддръжници на 19-годишния судент, наброява 4000 души.

В интернет върви и петиция в негова защита на сайта www.peticiq.com. Подписалите се са над 1700 души.

"Абсурдна страна","Нещастна държава", "Трябва да бъде оправдан!", "Така ли родната полиция ни ни пази" - това са само част от определенията, които могат да бъдат прочетени във Facebook.
Първокурсникът от УНСС, който прободе смъртоносно съквартиранта си, прекара в ареста 72 часа, след което бе пуснат под гаранция от 1000 лева.

След анализ на всички събрани доказателства прокуратурата измени обвинението срещу Илко Радев – умишлено убийство, причинено чрез превишаване пределите на неизбежна отбрана. Прокуратурата решила да не иска постоянен арест за Радев.

По случая са разпитани свидетели и са назначени няколко експертизи. Иззет е и ножът, с който се предполага, че е наръган фатално Марио.

Засега е установено със сигурност, че в стаята е имало 4 души, а обвиненият се е отбранявал.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.