Пропускане към основното съдържание

Румен Петков на страната на Първанов

Георги Първанов не цепи партията и не трябва да се заклеймява кандидатурата му за лидер на БСП.

Това заяви червеният депутат Румен Петков пред TV 7 по повод думите на сегашния председател на партията Сергей Станишев, че действията на предишния президент слагат разделителна линия в БСП.

"Не може Георги Първанов да бъде обвиняван, че цепи партията. Това е несериозно", смята Петков. Според него реакцията срещу предишния президент от неговите съпартийци била неразбираема.

"Той направи много за партията. Направи много за консолидацията в най-трудните години за левицата", смята Петков.

"От месеци насам се знае, че борбата оттук нататък ще бъде между него и Бойко Борисов", добави той

По думите му на левицата й трябва силен лидер, който може да поведе партията в битката за успех срещу ГЕРБ.
Според Петков богатството на БСП е в многото кадри с лидерски качества.

"Надявам се от сблъсъка на идеи и политики, че ще спечели единствено БСП. Досега винаги сме имали повече от един кандидат, включително и когато избрахме Сергей Станишев", припомни Румен Петков.

Според него партията е спечелила няколко битки на морала. "Не успяваме обаче да обясним на обществото какво правим и затова избирателите ни подминават", добави Петков.

„От разногласията в БСП печели Бойко Борисов, който разби вече "Атака" и РЗС, ние сме следващите", предупреди пред БНТ пък друг червен депутат Антон Кутев. Той беше категоричен обаче, че това няма да събори партията.

"Нашите баби не искат да избират между Станишев и Първанов, те искат БСП. Не вярвам, че тази драма ще събори партията. Някои хора трябва да са много наясно за отговорността, която носят. Не можеш в този момент партията да вкараш в този разговор, ако мислиш за нея", обясни Антон Кутев.

Той отново повтори тезата си, че от успешен президент Георги Първанов "той за няколко дни измина крачките към това да се превърне в проблем".

Антон Кутев обяви, че стои зад сегашния лидер Сергей Станишев, но няма притеснения кой ще оглави партията.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.