Пропускане към основното съдържание

Столична община предоставя 26 млн. лева за допълнителни ремонти в София

Общо 26 милиона лева са заделени от Столичната община за текущи ремонти за тази година, съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя провери извършването на аварийни пътни ремонти на уличната мрежа на бул. "Драган Цанков", заедно със заместник-кмета на София Любомир Христов.

Фандъкова информира, че от вчера се запълват дупки по бул. "Цариградско шосе", днес по бул. "Драган Цанков", като се използва т.нар. инжекционен метод.

Според кмета на София зимата в столицата е била изключително тежка, каквато градът не помни от много години.

Безспорно там, където не са рехабилитирани улиците, веднага се появяват и дупки, посочи Фандъкова и подчерта, че по големите булеварди, които са подготвени през есента за зимния сезон, сега има единични пукнатини или дупки.

Това според Фандъкова ще позволи средствата, които са определени за ремонти тази година, да бъдат насочени за по-малките и вътрешнокварталните улици.

Работата по запълването на дупките в столицата ще продължи и утре, ако времето позволява с участъците от бул. "Цар Борис III", по "Горнобански път" до автомагистрала "Люлин", а също така и Източната тангента от летището до Ботевградското шосе, където също има доста сериозни дупки, съобщи Фандъкова.

Кметът на София отбеляза, че средствата предвидени за ремонти за тази година, категорично не са намалени, въпреки свития бюджет на Столичната община. От 26-те млн. лв се отделят 2 млн.лв. за ремонти на тротоари.
Истината според Фандъкова е в цялостното преасфалтиране и реконструкция на пътната мрежа, нещо, което миналата година е направено на няколко булеварда в столицата.

Тази година са предвижда цялостно преасфалтиране на участъци по булевардите "Бъкстон", "Мария Луиза" и "Черни връх". През тази година по булевардите "Мария Луиза" , "Черни връх" и в район "Люлин" ще бъдат изградени велоалеи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.