Пропускане към основното съдържание

До 40 дни Боевски ще има присъда

Присъдата срещу Гълъбин Боевски ще бъде произнесена до 40 дни. Първото заседание по делото за наркотрафик срещу известния български щангист продължи до късно снощи.

Съдийката е разпитала двама свидетели: на защитата - служителка на хотела, в който е бил Боевски с дъщеря си, както и федерален полицай - свидетел на обвинението, съобщи bTV.

Пред Темида е говорил и самият Боевски, който повторил тезата си за невинност. Шампионът по вдигане на тежести разказал подробно с какво се занимава и подчертал, че не може да има нищо общо между спорта и дрогата.

Защитата и обвинението са предали писмени пледоарии на съда. Според адвоката на спортиста решението на съда се очаква след повече от месец. Това е над нормалния срок, защото съдебният състав е само от един съдия, вместо от двама, както обикновено.
След като съдът отхвърли искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест, щангистът чака развръзката в затвора в Итаи.
Олимпийският шампион бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври миналата година с 9 кг кокаин, вградени в куфарите му. Той се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара.

Боевски твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.