Пропускане към основното съдържание

Разбиха група за данъчни измами

Служители на ГДБОП, ДАНС и НАП неутрализираха престъпна група, извършвала данъчни престъпления. Действията по разследването, ръководени от СГП, са извършени на територията на София, Видин и Монтана, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разследването е започнало още миналата година от служители на ГДБОП по постъпили материали от ДАНС за действия на престъпна група, избягвала дължими плащания в особено големи размери и получавала имотни облаги.

Установени са основните играчи в схемата - Е.П. /36 г./, криминално проявен с регистрации за водене на невярна счетоводна отчетност, измама с причинени вреди в особено големи размери, К.П. /31 г./, криминално проявен с регистрации за обсебване и лъжесвидетелстване и С.И. /56 г./, криминално проявен с регистрации за измама, разпространяване на неистински парични знаци, кражби, неоткриване на производство по несъстоятелност, използване на неистински документи.

Установено е, че тримата, с помощта на контролирани от тях дружества, действали на територията на София, Видин и Монтана. Те регистрирали фирми, собственост на хора с нисък социален и икономически статус от градовете Видин и Монтана, които давали съгласие и подписвали различни документи срещу заплащане. От името на тези фирми организаторите на престъпната група откривали банкови сметки и реализирали трансфер на финансови средства, които целят симулиране на реална стопанска дейност.

При предприетите претърсвания на 14 адреса - жилища и офиси, и на седем автомобила са намерени и иззети счетоводни, банкови и фирмени документи, печати, фискални устройства, компютърни конфигурации и пълномощни, които са съотносими към извършваното престъпление.

Съдебно-счетоводна експертиза за три данъчни периода е установила нанесена щета от 15 дружества в размер на 8 милиона лева.

На този етап за срок от 24 часа са задържани Е.П., К.П., С.И. и техен съучастник, предстои извършването на допълнителни действия по разследването и повдигане на обвинения на задържаните.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.