Пропускане към основното съдържание

Джордж Сорос разкритикува политиката на Ангела Меркел

Американският милиардер Джордж Сорос критикува работата на германския канцлер Ангела Меркел.„Възхищавам се на канцлера Меркел за нейната лидерска роля, но за съжаление тя води Европа в грешна посока", посочва той в интервю за вестник „Шпигел."

Той предлага да се реанимира европейската конюнктура, която е в криза с инжектиране на пари, вместо правителствата да се притискат да пестят. В противен случай, според него, ще се повторят грешките от 1929 година, довели до Голямата депресия, съобщава dnevnik.com.mk.

Това нещо Ангела Меркел не го разбира, подчертава Сорос.

Той отхвърля и идеята МВФ да участва в участва в борбата срещу кризата: „Европа трябва сама да реши проблемите си."

Милиардерът смята, че е грешка да се дават кредити на Гърция само срещу високите лихви. „Страната така няма да бъде спасена, а същото очаква и Италия", предупреждава още той.

Според Сорос, фалитът на Гърция би влошил кризата, по-сериозно в споменатат вече Италия и Испания.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.