Пропускане към основното съдържание

Агенти под прикритие хванаха 22-ма подкупни катаджии

22-ма служители на КАТ в Северна България са заловени при спецакция, докато получавали подкуп. Те били заснети със скрити камери от агенти под прикритие на Дирекция "Вътрешна сигурност", докато рекетирали пътникопотока, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.


Подкупните катаджии са вземали от шофьорите от 20 лева до 300 лева, суми в различни валути, включително и от чужди граждани.

При заснемането на акцията участвал автомобил с румънска регистрация, в която пътуват 2-3 души. Шофьорът или нямал книжка, или карал без колан. При спирането му от органите на реда водачът започвал да се вайка и предлагал пари на катаджията в различни валути.

Катаджията взимал парите и му пожелавал приятен ден. По тази начин са хванати 22 пътни полицаи от различни области в Северна България, които са били уличени във вземане на рушвети от мнимите румънци.

На 10 от тях в момента са повдигнати обвинения и е поискана мярка „парична гаранция” от 5000 лева. Те били отстранени от работа.

Цветанов съобщи, че повече подробности няма да бъдат давани, докато не бъдат повдигнати обвинения към всички 22-ма задържани.

МВР шефът коментира и нахлуването на служители на ГДБОП в имот на музиканта от „Шоуто на Слави“ Илия Илиев.

Складът бил един от адресите, за които е имало информация, че се ползва за извършване на счетоводни дейности, чрез които да се прикриват данъчни задължения. Той бил собственост на музиканта Илия Илиев, но бил предоставен на други лица.

Снощи кларнетистът разкри в шоуто, че униформените нахлули в негов склад, без да имат заповед за обиск.
"Колеги, ще се обадим на началника, а тоя ще седи тука и ще кляка и ще лази, докато аз кажа", казала му жена на име Малакова, която се представила за разследващ полицай.

По-рано днес МВР шефът се срещна помощник държавния секретар на САЩ по въпросите на международния наркотрафик и правоприлагането Уилям Браунфийлд.

Все повече българи са "мулета" в канали за пренос на дрога, а Бразилия е честа дестинация, коментира Цветанов след разговора с госта.

Ако през 2009 година в доклада на Държавния департамент на САЩ се говори за 90 българи, то през 2010 г. те вече са 164, посочи министърът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.