Пропускане към основното съдържание

Любомир Илиев е влизал 16 пъти в НС след изтичането на пропуска му

Ромският бос Любомир Илиев, известен още като Любо Къдравия, е влизал в парламента още 16 пъти, след като е изтекъл срокът на пропуска му като нещатен експерт. Това съобщи червеният депутат Антон Кутев, като се позова на справката от главния секретар на парламента, предоставена след писмо до шефката на НС Цецка Цачева.

Къдравия беше задържан заедно с още двама ромски барони по обвинение за подготовката на убийствата на прокурора от ВКП Олег Янев, Христо Върбанов-Ицо Папата и лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев.

Илиев е имал пропуск за парламента като нещатен експерт към Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите от 30 април 2010 г. до 27 юли 2010 г.

Антон Кутев обърна внимание и на опитите си да разбере кога и по чия покана Любомир Илиев-Къдравия е влизал в Народното събрание. „Става дума за човек, който беше обвинен от министъра на вътрешните работи, че е предводител на група за поръчкови убийства”, напомни депутатът.

Илиев е посещавал парламента с еднократен пропуск по покана на различни народни представители - Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Митхат Метин от ДПС, Михаил Михайлов и Любомир Иванов от Синята коалиция, посочи Кутев.

„Този човек по времето, когато се е водело разследване срещу него, е влизал 16 пъти по покана на различни депутати”, заяви той. Депутатът от левицата отбеляза, че за три посещения - на 9 март, на 18 март и на 30 ноември 2011 г., не е ясно по чия покана е влизал в сградите на Народното събрание.

„Главният секретар на НС твърди, че един човек, обявен от вътрешния министър за поръчков убиец, е влизал в парламента, без да е ясно по чия покана”, отбеляза Кутев.
Той предположи, че щом Къдравия е бил разследван, със сигурност във вътрешното министерство имат информация кога е влизал в НС и с кого е говорил.

„Опитах се два пъти да пусна питане до вътрешния министър. И двата ми въпроса бяха отклонени от Цецка Цачева”, заяви депутатът от левицата.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.