Пропускане към основното съдържание

Имотите на Михаил Михов на търг заради дългове

Около 69 имота, собственост на наследниците на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата, чрез фирмата "Хотел Мениджмънт" ще бъдат предложени на търг заради дългове към банка.

Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник", хотел "Дунав" в Русе, както и търговският комплекс към него, съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, цитиран от БТА.

Общата сума, на която са оценени всички имоти, е около 10 милиона лева. Началната цена само на хотел "Дунав" е 6 132 238 лева, а на бившата резиденция на Тодор Живков - 688 654 лева, където са продават само сградите, тъй като земята е държавна собственост.

Михаил Михов – Мишо Бирата, беше открит мъртъв в края на март миналата година в хотелска стая в Правец. За причина за смъртта му официално се посочва масивен инфаркт.
Преди около година в медийното пространство бяха разпространени СРС-та от разговор между Борисов и директора на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка наМишо Бирата, покойния шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, което предизвика огромен политически скандал. Наскоро беше прекратено и разследването, което трябваше да установи кой е изнесъл скандалните записи.

Търгът ще се състои от 15 февруари до 15 март тази година. Имотите бяха възбранени в края на миналата година заради дългове към банка.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.