Пропускане към основното съдържание

СДС създаде "Съюз на Догановите партии", скочиха от РЗС

РЗС остро осъжда конспиративния ход на СДС за регистрация в ЦИК на т.нар. Съюз на десните партии през главата на партньорите им от ДСБ, се посочва в официална позиция на партията.
Според хората на Яне Янев по същество това е политическо предателство, което няма аналог от създаването на СДС до днес.
„Убийците на СДС днес на практика регистрираха в ЦИК „Съюз на Догановите партии”. Вече е ясно, че чрез Румен Христов, Софиянски и Бакърджиев СДС прави байпас към ДПС за президентските избори.
Чрез нечистоплътната сделка между тях се осъществи и широко прокламирания десен завой на Доган, в резултат на който от днес вече СДС е част от обръчите на ДПС“, категорични са от партията.
От РЗС прогнозират, че Ахмед Доган няма да издигне собствена кандидатура за президент и ще подкрепи Румен Христов, като лично посочи вицепрезидента от редиците на ОДС.
СДС щял да бламира десния кандидат за кмет на София Прошко Прошков и ще подкрепи кандидата на Доган и Ковачки - Стефан Софиянски.
В редица общини в страната ще се породи невъзможност за регистрация на кандидатите на Синята коалиция, защото СДС ще подмени кандидатите на ДСБ, както направи с кандидатурата за президент, прогнозират още от партията. 
„Прави чест на ДСБ, че не отиде да клекне на килимчето на Ахмед Доган в деня на Рамазан байрама и не се полакоми да вкуси от отровната му баклава“, се казва още в съобщението на партията.
По-рано днес СДС регистрира в ЦИК коалиция със седем десни партии за участие на президентските избори наесен, но без участието на Иван Костов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.