Пропускане към основното съдържание

СДС: Няма да отстъпим

Имаме различен подход с Иван Костов, заяви пред Нова телевизия лидерът на СДС Мартин Димитров в коментрар за последните сътресения сред сините. Припомняме, вчера СДС регистрира в ЦИК коалиция "Съюз на десните сили", в която не участва ДСБ.
Днес синият лидер поясни, че има решение за широко дясно обединение сред всички партии от Синята коалиция и всеки друг, който иска да участва в него, е поканен, включително ОДС. Димитров беше категоричен, че ако не се потърси максимално широко разширение сред сините на тези избори, ще има няколко десни кандидати. Това от своя страна ще обърка избиралите.

Димитров неколкократно изтъкна, че няма конфликт с никой от Синята коалиция и подчерта, че става въпрос за различен подход между неговия и този на Костов. Той искаше само партии от Синята коалиция, но ние искаме да пробием, да направим нещо наистина значимо на тези избори, подчерта Димитров.

Лидерът на СДС допълни, че партията му е спазвала всички договорки с ДСБ, подкрепила е Прошко Прошков и е чакала партията на Костов три месеца да обяви кандидат за вицепрезидент на сините.

Те смятат, че шансовете ни не са големи, но на нас това не ни харесва. Ние сме длъжни да опитаме наистина, заяви той, отново повтаряйки, че само така може да се стигне до пробив на президентския вот. По думите му Синята коалиция би могла „да добута" Прошков до балотаж за кметските избори в София, но надали ще успее сама за президентските.

Каним всички десни партии да работим заедно за президентските избори. Призовавам десните хора, демократичните хора да гласуват за нашата кандидатура, заяви в тази връзка Димитров. Ние няма да отстъпим, категоричен бе той, посочвайки, че откакто е председател на СДС не е направил нито един недопустим компромис.

Според синия лидер между РЗС и ДСБ има тайна коалиция за кметския вот в София.

Припомняме, през уикенда Яне Янев обяви, че партията му ще подкрепи кандидатурата на Прошко Прошков за кмет. Същевременно РЗС подкрепя и общинския съветник от ДСБ Мартин Заимов за водач на листата за общински съветници за изборите в София.

На въпрос дали това означава, че партията на Костов ще подкрепи Атанас Семов, издигнат от РЗС, в борбата за „Дондуков2", Димитров заяви, че се надява това да не се случи.


Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.