Пропускане към основното съдържание

Синдикатите в тютюневия сектор зоват: На протест!

Синдикатите в тютюневата промишленост готвят протести заради приватизацията на „Булгартабак”, обяви шефът на Националния синдикат „Тютюнева промишленост” към КТ „Подкрепа” Юлий Манойлов.
„От месеци насам твърдим, че това е една процедура, която не е изготвена по добрия начин, не е направена така, че да бъде истинска, не е направена, така че да обслужи интересите на страната ни в частта производство и развитие на тютюневата промишленост”, заяви лидерът на синдиката, който коментира подадената от БТ Инвест, Австрия обвързваща оферта за тютюневия ни холдинг.
По думите му цялата процедура по приватизация на „Булгартабак” е била подготвена така, че да остане само един участник, който да даде възможно най-ниската цена.

"Видяхте какъв е резултатът, остана един състезател, а състезание с един състезател, е предрешено", коментира той.

На въпрос дали са достатъчни предвидените инвестиции за две години в размер на 7 млн.лв. председателят на синдиката заяви: „Всеки, който познава тютюневата промишленост на съвременно равнище, е наясно че седем милиона лева инвестиции са капка в морето и сума, с която не може да се направи нищо, така че предложението седем милиона за две години е подигравка, а предложението за изкупуване на пет хиляди тона за пет години също е подигравка, защото и в момента се изкупуват тези количества”.
На последващ въпрос дали очаква отрицателно решение за приватизацията на „Булгартабак” от страна на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация, Манойлов заяви, че Надзорният съвет е политически орган.
„Всички знаем, че ни предстоят избори и този политически орган, ще вземе такова решение, каквото му бъде наредено от партийните централи”, коментира той пред „Фокус“.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.