Пропускане към основното съдържание

Борисов: Първанов с нищо никога не показа, че е социален президент

Всички участници на Международната среща за Либия единодушно заявиха, че трябва да се окаже помощ на държава. Това каза в сутрешния блок на БНТ министър-председателят на Република България Бойко Борисов.

„Надявам се до няколко месеца да се успокоят нещата в Либия", заяви той.
Премиерът бе категоричен, че има възможности за компенсации на българските медици. Той поясни, че ще бъде поставен този въпрос, но до тогава има време.
„Аз съжалявам, че в 21 век ние трябва да обясняваме какво е инфраструктура и какво означава тя за една съвременна държава. Правим нови пътища, правим пречиствателни станции", заяви Борисов. Той отново припомни, че правителството на ГЕРБ е запазило най-ниските данъци в ЕС.
„Ако не беше правителството ни, България нямаше да мине така през кризата", категоричен бе министър-председателят.
Относно похвалите, които Георги Първанов направи по негов адрес, Борисов заяви, че президентът няма как да каже, че спортната зала в София не е хубава и че магистрала „Люлин" не е хубава.
„И аз, когато говоря за неговото пребиваване в Президентството, казвам, че е имало доста добри неща, които е направил, както и много, за които си е премълчал", заяви премиерът.
„Нормалните политици, хората, които имат държавническо мислене, трябва да отчитат качествата на своя опонент", категоричен бе Бойко Борисов.
Министър-председателят заяви още, че доходите ще се повишат като следствие от всичко това, което се прави в държавата.
Във връзка с изказването на Първанов, че за здравеопазването може да се каже, че е в „шок и ужас", Борисов заяви, че за това вина имат предишните министри.
Премиерът бе категоричен,че Георги Първанов не е бил социален президент и добави, че той с нищо никога не го е показал. „В условията на криза, ние почнахме да вдигаме пенсиите", припомни отново Бойко Борисов.


Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.