Пропускане към основното съдържание

Нови самолети, след като вдигнем доходите и оправим пътищата!

„Нови самолети и модернизация на армията ще има, след като повишим доходите и оправим инфраструктурата”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който наблюдаваше демонстрациите на авиошоуто „Небе за всички” на военното летище край Крумово.

В деня на 100-годишнината на ВВС Борисов каза, че нови изтребители и летателни машини България ще купи заради членството си в НАТО, но след като това стане крайно необходимо. За момента усилията на правителството са насочени към по-висок стандарт на живот на българите, строеж на магистрали и ремонт на основни пътни артерии.

„Решението за закупуване на самолети няма да бъде нито политическо, нито дори финансово”, заяви още Бойко Борисов. Последна дума за това какви машини да се купят ще имат генералите.

Борисов е обяснил на представителите на САЩ, Франция, Испания и Русия, които представиха най-новите си изтребители и самолети в Крумово, че България ще им даде възможност да се надпреварват и да дадат най-добра оферта с най-ниски цени, защото рано или късно ще си купим нови машини за армията.

„Това е като да си купуваш кола, гледаш, гледаш и накрая избираш най-изгодната”, разсъждава премиерът.
По думите му цената на един нов самолет стига до 100 милиона евро.

Бойко Борисов не скри, че армията има нужда от модернизиране и че летателните ни машини са малко, но припомни, че в момента се чакат нови вертолети „Кугър” и самолетите „Спартан”, които вече са платени от хазната.

На авиобазата край Крумово премиерът беше придружен от министрите Росен Плевнелиев, Ивайло Московски и Аню Ангелов.
На пътя Пловдив-Асеновград през целия ден трафикът е натоварен и на няколко пъти се образуваха километрични колони от автомобили заради хилядите зрители, които наблюдаваха демонстрациите на изтребители и самолети.

Бойко Борисов не усети задръстването, тъй като пристигна в Крумово с хеликоптер.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.