Пропускане към основното съдържание

Иван Костов все „ще намери да се начумери”

Стефан Софиянски би работил за обща дясна кандидатура за кмет на София. Това заяви самият той пред журналисти след официалното представяне на коалиция Съюз на десните сили и нейния кандидат за президент - Румен Христов.

Регистрирането на новата коалиция за президентските избори без участието на Иван Костов доведе до трусове в дясното пространство

Софиянски посочи, че би се отказал от кметската си кандидатура в името на един дългосрочен проект, в който влиза участие в предсрочни парламентарни избори напролет.

„Общата кандидатура за кметското място трябва да осигури излизането на София от кризата, в която се намира, и да бъде основата на предсрочни парламентарни избори”, каза Софиянски.

Кандидатът за кмет на ОДС, за когото от ДСБ поискаха да се оттегли от предстоящите местни избори, беше категоричен, че не се чувства разединител на дясното пространство.

Според него десните трябва да изяснят първо за себе си опозиция ли са или не. ССД била категорична опозиция на това управление от две години.

Софиянски обаче твърди, че има партии като ДСБ, които все още не са се определили.

„Не виждам като опозиция този, който участва и в управлението на София, и в мнозинството в Столичния
общински съвет, и в управлението на държавата”, заключи той.

Коалицията Съюз на десните сили и нейния кандидат за президент Румен Христов бяха представени официално.

Зад него застават СДС, Обединени земеделци, Демократическата партия, Движение "Гергьовден", ССД, БДС Радикали, Български демократичен форум, РДП, БСДП, БНД.

„България отново има нужда от реформатори и от промени, и тези промени могат да бъдат извършени от представителите на автентичната десница”, заяви от своя страна Румен Христов.

От ДСБ вчера заявиха, че ще продължат да подкрепят Христов независимо от неспазването на споразумението от страна на СДС.
"Все ще намери да се начумери...", заяви пък Софиянски, цитирайки стих от детските книжки, визирайки Иван Костов.


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.