Пропускане към основното съдържание

Скъпи, трябва да поговорим!

"Скъпи, трябва да поговорим!“ Тези думи имат особено въздействие върху мъжете. Според психолозите фразата е знак, че нещо се е случило, и затова повечето представители на мъжкия пол се паникьосват.
Ето как изглежда най-често срещаната ситуация. Жената усеща, че се е отдалечила от партньора си, и иска да обсъди проблема, но мъжът приема това като критика.
Според  учените от университета в Мисури повечето мъже смятат подобни разговори за странни, непривлекателни и дори безсмислени. Въпреки това експертите по проблемите в брака са категорични, че съпрузите трябва разговарят, пише Дейли Мейл.
Доктор Патрисия Лов обяснява, че разговорите често не помагат заради биологичните различия между мъжа и жената. Заради пола си хората по различен начин се справят със стреса и загубата на близост.
Фактът, че жената износва дете, я кара да разчита на околните. Затова дамите се справят с проблемите, като ги обсъждат с някого.
Мъжете пък са защитници. Ето защо, когато съпругата поиска разговор по проблемите в семейството, мъжът си мисли, че не се е справил със задачата си, и се затваря в себе си. По време на подобни разговори в мъжкия организъм се освобождава хормонът на стреса кортизол. 
Специалистите съветват освен вербалния контакт, по време на подобни разговори да се включат и докосванията. Д-р Лов препоръчва партньорите да се прегръщат поне шест пъти на ден (в продължение на минимум шест секунди).
Това помага на мъжа да се успокои. Същият успокояващ ефект има и сексът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.