Пропускане към основното съдържание

Борисов със заявка за по-успешен втори мандат

Премиерът Бойко Борисов обеща вторият мандат на ГЕРБ да е още по-успешен от първия.
Той направи първа копка на втория лот от пътя през Маказа – отсечката Кърджали-Подкова.

Борисов подчерта, че за 20 г. в управлението ДПС не е направило нищо, за да осигури европейски стандарт на живот на местните хора и да гарантира свободното движение през границата.

Сегашното правителство отваря проходи, строи магистрали, и то в условията на финансова криза, и прави всичко възможно през следващия програмен период 2014–2020 г. българите да се движат по изцяло европейски пътища, закани се за пореден път Борисов.

„Ако има пари, тогава пътя за Маказа ще го направим четирилентов, високоскоростен”, зарече се премиерът.

Той отново упрекна предшествениците си от Тройната коалиция, че не са се разплатили със строителите на „Водното огледало” и са му завещали дълг от 25 млн. лева плюс още 5 млн. за лихви.

При откриването на обекта под зоркия поглед на Борисов кирки и лопати хванаха и дамите – народният представител Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Николина Николова от УС на АПИ.

Обектът е част от паневропейския транспортен коридор №9 от Хелзинки до Александруполис.

Включва рехабилитация на 8-километровата отсечка от Кърджали до разклона за град Джебел и 24 км ново строителство до Подкова, където ще се влее в готовия участък до границата с Гърция.

Финансира се по оперативна програма „Транспорт”. Проектната му стойност е 32 млн. евро.

Строителният министър Росен Плевнелиев припомни, че в момента в Източните Родопи се строят пътища на обща стойност 80 млн. лева – толкова, колкото предишното правителство е дало за „Водното огледало”.
”Не е вярно, че полагаме асфалт за сметка на социалните програми”, категоричен бе той. „За две години открихме два гранични пункта, нещо което не се е случвало от 94 г. насам. Чака ни Маказа. С нея отключваме един запушен еврокоридор”, заяви още Плевнелиев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.