Пропускане към основното съдържание

Либийските бунтовници освободиха 10 000 затворници

Либийските бунтовници освободиха над 10 000 души от затворите на Муамар Кадафи след като влязоха в Триполи миналата седмица. Новината съобщи Ахмед Бани, военен говорител на бунта, цитиран от Асошиейтед прес.
Близо 50 000 души обаче остават в неизвестност.
Режимът на Кадафи се опита да потуши бунта, който избухна в средата на февруари, като вкара в затвора хиляди хора.
Много бяха освободени, но се появиха доказателства, че силите на режима са екзекутирали десетки затворници, докато бунтовниците са превземали столицата.
Бани заяви пред репортери в Бенгази, че Кадафи все още се издирва.
Според бунтовниците много лоялни на лидера либийци са избягали в Сирт, център на племето му и негов последен голям бастион.
"Надяваме се, че Кадафи все още е в Либия, за да отървем света от това нищожество", изтъкна Бани.
Междувременно ИТАР-ТАСС разпространи новината, че след като режимът ликвидира опозицията, смята да провъзгласи лидера си за либийски монарх.
Агенцията цитира британски медии, които се сдобили със секретен правителствен план за изход от кризата.
Документът съдържал 8 точки, една от които е установяване на монархия в Либия с общо решение на основните племена в страната.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.