Пропускане към основното съдържание

Камериерката, обвинила Строс-Кан, е била изнасилена

Нафисату Диало – камериерката, обвинила бившия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) в сексуално посегателство, е била изнасилена. Това показва заключението на медицинския преглед на Диало няколко часа след предполагаемото престъпление, извършено от Доминик Строс-Кан на 14 май, съобщи списание „Експрес“, цитирано от Франс прес.
В доклад на нюйоркска болница пише: „Диагностика: нападение. Причина за раните: нападение, изнасилване“. Документът сочи, че Диало е пристигнала с линейка, придружавана от полицай, в спешното отделение на болницата „Сейнт Люкс Рузвелт“ в Манхатън в 15,59 ч. местно време.
Бившият шеф на МВФ, който твърди, че е невинен, е обвинен по седем параграфа, включително опит за изнасилване, сексуално нападение и принудително задържане.

Според автора на болничния доклад камериерката избухнала в сълзи, когато разказвала за нападението, извършено три часа по-рано в хотелска стая в Ню Йорк.

„Голият мъж с бели коси заключва вратата и я завлича към леглото“, отбелязва лекарят в доклада си, като събира показанията на Диало.

След това агресията продължава в края на коридора, пише „Експрес“.

Доминик Строс-Кан бе арестуван на 14 май и освободен условно на 1 юли след като се появиха противоречия и лъжи в показанията на Нафисату Диало.
Следващото явяване на Строс-Кан в съда в Ню Йорк е насрочено за 23 август, посочва БТА.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.