Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ ще си прави социална мрежа "Аз съм ЗА"

Социална мрежа "Аз съм ЗА" ще пусне ГЕРБ в предизборната кампания. Това няма да е обикновен предизборен сайт, а мрежа, в която всеки ще може да споделя позиции, да дава идеи и сигнали за проблеми, да подкрепя каузи, казаха днес от партията. "Аз съм ЗА" най-вероятно ще бъде и мотото на ГЕРБ за местните и президентските избори.

Днес щабът на управляващите представи нови 51 кандидати за кметове, с което общо обявените станаха 199. Очаква се в началото на септември да бъдат съобщени и останалите 66 претенденти. И днес не беше официално казано кой ще бъде кандидатът за София. За пореден път обясниха изчакването с тактика и стратегия.

На въпрос дали не пазят сегашния кмет Йорданка Фандъкова за кандидатпрезидентската двойка ръководителят на щаба и вътрешен министър Цветан Цветанов заяви отново, че Фандъкова е безспорният фаворит за София.

От поредната част от обявените кандидати се разбра, че още двама депутати ще се впуснат в кандидаткметската надпревара. Така досега общо 14 народни представители от управляващата група ще се опитат да сменят местата си в Народното събрание с кметската власт. Депутатът Атанас Камбитов ще се кандидатира в Благоевград, а Николай Мелемов - в Смолян.

Очаквано ГЕРБ издигна лидерът на партия ДЕЛА Атанас Терзиев в Несебър. През април тримата общински съветници от ДЕЛА решиха да припознаят политиката на ГЕРБ и така си осигуриха места в листите за местните избори.

Кметът на Свиленград Георги Манолов също ще се асоциира с ГЕРБ - той беше обявен сред претендентите на партията. Най-вероятно Манолов ще бъде издигнат отново от инициативен комитет като независим кандидат с подкрепата на ГЕРБ.

Очаквано ГЕРБ застана зад Йордан Лечков за нов мандат в Сливен.


ГЕРБ ще има свой претендент в Кърджали - Илиян Илиев, който има собствен бизнес. В отговор на въпрос Цветанов изключи вариант управляващите да подкрепят човек на изключения от ДПС Касим Дал в Търговище, където Дал като дългогодишен депутат от региона се очаква да има сериозни позиции. И там партията ще има свой кандидат. В Перник формацията няма да подкрепи настоящия кмет Росица Янакиева.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.