Пропускане към основното съдържание

Снимки трябва да спрат фиктивните технически прегледи

Три снимки – в началото, средата и края, ще документират годишните технически прегледи на автомобилите, съобщи новият изпълнителен директор на агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков по Би Ти Ви. Пунктовете, където вече са били констатирани нарушения или има сигнали, че заобикалят закона, ще бъдат снабдени с оборудване са видеоконтрол в реално време.

С проверките ще се занимава специално звено за мониторинг и превенция, а идеята е да се пресече практиката на нереалните прегледи. Божков уточни, че ще бъде въведено и персонализиране на отговорността, за да се знае кой е преценил, че даден автомобил е изправен. Очаква се нововъведенията да станат факт до края на годината.

По повод манипулаците на тахографските шайби, Божков заяви, че проблемът може да се реши с въвеждането на дигитални тахографи, с каквито са снабдени всички нови товарни автомобили и автобуси. Готви се и служебна проверка на всички разписания, за да не се налага на шофьорите на рейсове да превишават скоростта, за да ги спазят.

По-строгият контрол ще бъде осъществен и с въвеждането на минимални интервали на движение между различните спирки, за да се избегне преследването на превозвачите.



Божков съобщи, че се готвят промени в наредбата за превоз на пътници, които да задължат всички фирми, извършващи автобусни превози, да разполагат с медицинско лице. Неговата задача ще е да преглежда шофьорите преди всеки курс и да преценява дали те са в достатъчно добра кондиция, за да седнат зад волана. Промените в наредбата ще бъдат въведени максимално до месец, каза Божков.
Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.