Пропускане към основното съдържание

Бойко Борисов: Доган срина две партии, Първанов имаше фатални премълчавания

ДПС е изиграло своята роля за времето си, но с влизането във властта партията на Доган е предизвикала падането от власт на НДСВ и БСП. Това заявява в интервю за агенция БГНЕС министър-председателят Бойко Борисов.

"И за времето си ДПС изигра своята положителна роля. Доган съвсем не беше такъв човек. ДПС, когато влезе в тези два мандата във властта стана проводник на цялата корупция в държавата, защото те никога не носят отговорност, техният електорат си е сигурен и големи партии буквално изчезнаха заради тях. Защо падна НДСВ от власт? Падна заради ДПС, заради прегръдката им с ДПС. Защо БСП се срина? Защото Доган си правеше, каквото си иска, а всичко отиваше на гърба на Станишев", отговаря премиерът на въпроса дали още поддържа мнението си, че Доган е велик политик.

Борисов дава оценка и на двата мандата на президента Георги Първанов. "Мога да кажа, че в някои от политиките си се справи добре и съумяваше да балансира, но имаше и фатални премълчавания", смята министър-председателят.

По темата за нуждата от реформа в съдебната система Борисов коментира, че мерки могат да вземат самите съдии и прокурори, никой отвън не може да го привнесе. "Не може 22 години все да са малко доказателствата. Не може в европейските държави със същите доказателства да дават затвор и вече да си лежат в затвора партньорите на тези, които в България не бяха осъдени. Значи там доказателствата вършат работа. Бих дал хиляди примери", обяснява Борисов.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.