Пропускане към основното съдържание

Барак Обама тръгва на автобусна обиколка в Средния запад

Днес президентът на САЩ Барак Обама започва обиколка с автобус на щати в американския Среден запад, съобщи "Ройтерс". Тридневното посещение на Айова, Минесота и Илиной наподобява пътуванията на Обама по време на предизборната му кампания през 2008 г., но този път той ще бъде изправен срещу недоволни от икономическата му политика граждани.

Щатът Айова, откъдето започна пътят на Обама към Белия дом през 2008 г., е посещаван през последните няколко дни от републикански сенатори и губернатори, които обявиха, че ще участват във вътрешнопартийните избори на партията за излъчване на кандидат-президент. Те не пропускат да критикуват администрацията на Обама при всяка своя среща с избиратели.

Белият дом съобщи, че президентът иска да чуе от американците какво мислят за икономиката и да обсъди с тях, как може да бъдат увеличени работните места и заетостта. Автобусната обиколка ще помогне на екипа на Обама да проучи каква е подкрепата за него 3 години по-късно, и да направи изпитание на организацията за бъдещата предизборна кампания.

Визитата на президента в Айова се разглежда и като опит за дистанциране от столицата Вашингтон, където Обама прекарва по-голяма част от времето си и е критикуван за пренебрегване на други части на САЩ.

След напрегнатите преговори по вдигане на тавана на държавния дълг на САЩ, американският президент е подложен на увеличаващ се натиск. Изследване, цитирано от "Ройтерс" посочва, че много американци смятат, че страната им не върви в правилната посока и те се притесняват за бъдещето си. Безработицата остава над 9%.

Въпреки това, одобрението за Барак Обама остава по-голяма от колкото за американските законодатели, които предизвикаха обществено недоволство заради увеличаването на тавана на дълга в последния момент и заплахата от фалит на САЩ.
Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.