Пропускане към основното съдържание

Чалгата напира към политиката

От щаба на ГЕРБ се бият в гърдите, че ще забранят чалгата в предизборната си кампания. Вместо да се потиснат, че не ги щат по площадите да веселят народа преди изборите, изпълнителите на чалга напъчиха гърди - решиха да се пробват в местната власт, пише “Труд”.

Тези дни заявка даде фолкпевицата Бриана. Изпълнителката на “Ще те боли” е хвърлила око на кметския стол в родния си град Левски.

За да се хареса на съгражданите си, тя се сдоби с чисто нов силиконов бюст и им обеща да ги хвърли по време на предизборната си кампания в “Ритъма на страстта”, както пее в друго свое парче. Бриана ще се кандидатира за кмет от партия “Социалдемократи”, която я сложи на осмо място в депутатската си листа в Плевен през 2009 г.

На въпроса това означава ли, че е с леви убеждения, тя загадъчно отговаря: “Ще видим”. Кога - не е ясно.

Акцент обаче в предизборната й програма е подобряване на инфраструктурата в гр. Левски, защото, както самата тя обяснява, “по улиците има дупки и разни такива неща”. Преди още да е започнала кампанията й обаче, Бриана вече направи гаф - заяви, че стане ли кметица, забравя за минижупите. И от раз загуби 50 бюлетини.

По-скромни са претенциите на колегата й от попфолк жанра Борис Дали. Изпълнителят на хита “Кой сега до теб заспива” е готов да се пробва за втори мандат като общински съветник от БСП в Бобов дол.

“Амбиции за кмет на този етап нямам. Кметът трябва да е голяма, силна личност, на когото хората вярват - честен и неподкупен, не мошеник, който устройва себе си и затова се стреми да извоюва поста. За мен №1 като кмет на Бобов дол си остава Йорданка Каленичкова”, казва Дали. Преди да стане фолкзвезда, Дали й беше служебен шофьор.

Мераците на представители на фолка да влязат в управлението на общините не е от вчера. Някои дори успяха да го направят. Като покойния кмет на Раднево Нончо Воденичаров, който получи инфаркт, докато участваше в “Сървайвър” на Филипините.
На парламентарните избори през 2005 г. пък попфолк певците Азис, Софи Маринова, Бони, Тони Стораро се пробваха като кандидат-депутати от “Евророма”.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.