Пропускане към основното съдържание

Диана Горсова: Красимир не е ощетил дъщеря си

Според майката на момичето съпругът й се грижил за Мануела, плащал е за лечението й и едва ли е изтеглил пари неправомерно

Красимир Горсов в съда за заседанието на 11 мар

Красимир Горсов не е ощетил интересите на дъщеря си Мануела, твърди майката на пострадалото момиче - Диана.
Горсов е обвинен, че неправомерно е изхарчил пари от набирателна сметка на Мануела. Момичето пострада тежко на 5 август 2007 г. при катастрофа, предизвикана от Максим Стависки след употреба на алкохол. При сблъсъка загина 24-годишният Петър Петров, а Мануела изпадна в кома.
На днешното заседание на Софийски градски съд (СГС) по делото срещу Горсов бяха прочетени показанията на Диана Горсова, дадени пред Районния съд във Велико Търново (VTRS.org). Тя не може да пътува, тъй като сегрижи за дъщеря си, затова е била разпитана на 12 февруари чрез съдебна делегация.
В показанията си Диана казва, че Красимир Горсов едва ли неправомерно е изтеглил пари.
Свидетелката заявява, че двете дарителски сметки за лечението на Мануела са открити по инициатива на двамата и всеки от тях е имал право да тегли суми от тях.
Първоначално всекидневните разходи в София за лечението на Мануела са били 80-100 лв. За престоя й в болница в Израел обаче разходите скочили до 1000 долара всекидневно, заявява Диана Горсова.
По думите й, докато е траело лечението в чужбина, съпругът й е пътувал два пъти месечно до Израел, като всеки път е носил пари.
Той плащал всички необходими разходи за лечението, но не са събирани разходни документи за тях, тъй като не е мислила, че ще се стигне до съд, казва Горсова.
По думите й двамата с Горсов живеят заедно и са в добри отношения. Тя е категорична, че съпругът й не е ощетил Мануела, защото той е неин баща.
За следващото съдебно заседание на 19 април бяха призовани за разпит двама свидетели - Ана Харизанова и Петър Христов - един от основните дарители в сметката на Мануела.
Съдът мотивира това свое решение с обстоятелството, че трябва да бъдат потвърдени събраните до този момент доказателства.
След разпита на тези свидетели Красимир Горсов ще даде и обяснения по делото.
Сегашното дело срещу бащата на Мануела е по негова жалба.
Той обжалва решението на Районния съд в София, който го осъди на 2,5 години условна присъда с пет години изпитателен срок.
Делото срещу него започна през март 2009 г., след като през лятото на 2008 г. Би Ти Ви излъчи кадри, заснети със скрита камера, на които се вижда как Горсов играе хазарт, докато дъщеря му лежи в кома.
Предварителната проверка на Столичната районна прокуратура установи, че бащата е изхарчил над 75 хил. лева от сметките за лечението на дъщеря си.
Първото заседание бе отложено поради неявяване на Горсов, а през април адвокатът му Христо Христов не се яви по медицински причини. Тогава съдът разпореди на Горсов да бъде назначен и служебен защитник.
На 29 май съдът даде ход на делото. Показания дадоха крупиета от казиното, където той най-често е залагал, благодетелят на семейството Петър Христов, който е осигурявал квартирата и издръжката на семейството в София, дал работа на Горсов и помогнал за приемането на Мануела в болница в Израел.
На 19 юни съдът за пръв път призова Диана Горсова да се яви в качеството на свидетел. Бяха разпитани още свидетели, които разкриха още две казина, в които бащата на Мануела е залагал след катастрофата.
През август съдът постанови 2,5 години условна присъда с пет години изпитателен срок за Красимир Горсов, признавайки го за виновен, че в 27 отделни случая е изтеглил над 132 287 лв. от сметките за лечение на дъщеря си, които не е изразходвал по предназначение.
Съдът определи той да възстанови сумата, към която ще се начисляват и лихви до момента на пълното й погасяване, и да плати и 6531 лв. разходи по делото.

Източник vesti.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.