Пропускане към основното съдържание

Доживот за изверг, удушил и запалил гаджето си в Карнобат

Владислав Янчев убил Мария заради патологична ревност

Върховният касационен съд потвърди доживотен затвор при специален режим на Владислав Янчев – Зомбито, за това, че през май 2008 г. е умъртвил по особено жесток начин приятелката си Мария.
Сумата, която той трябва да плати на роднините на жертвата, е 250 000 лева.
В момента Зомбито изтърпява присъдата си в Бургаския затвор, научи Dnes.bg.
Янчев лежи в единична килия от 6 кв.м, съобщи началникът на затвора Деян Костов.
Свижданията му са ограничени до 2 пъти месечно. Полага му се и разходка на открито – всеки ден за около 1 час. 
Dnes.bg припомня, че на едно от заседанията, делото в Бургаския съд придоби неочакван обрат, след като Янчев категорично отрече да е извършил престъплението, и се отказа от предварителните си показания, в които признава, че е виновен за убийството.
На въпрос защо е давал други показания при разпита пред полицията и в съда обвиняемият каза, че е бил принуден от полицаи, които го били с бухалки.
Гледайки съдията Захарин Захариев в очите, Янчев каза: „Аз не съм убил Мария. Аз знам истината. Не съм убил Мария”.
Първоначалните му признания, а и доказателствата по делото показаха обаче, че именно той е убил приятелката си на 26 срещу 27 май 2008 година.
Тогава Владислав отишъл да вземе Мария от кафене в центъра на града, където тя работела, но двамата се скарали в колата. Мария му заявила, че има нов приятел, което провокирало ревността му. Младежът първо удушил Мария в колата с ръце, след това я захвърлил в канавка край пътя и я запалил, като предварително залял тялото й с бензин.
След няколко дни Владислав сам заведе униформените до мястото на убийството.
Мария бе разпозната по ноктите на ръцете и по бижу, което е носела на врата си.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.