Пропускане към основното съдържание

Украински кораб се блъсна в Дунав мост

Българският кораб "Бургас" е заседнал край Италия след буря в Йонийско море

Р. Дунав край Лом

Украински кораб се е блъснал в Дунав мост край Русе.
Причините за инцидента, който е станал вчера, са били високото ниво на река Дунав и силното течение. 
Три кораба на Българско речно плаване са участвали в спасителната операция. Украинският тласкач "Улан Батор" е пътувал с шест натоварени секции. След сблъсъка капитанът е подал сигнал за бедствие.
Към катастрофата са се отправили корабите на БРП "Васил Левски”, "Хаджи Димитър" и "Мадара". Спасителната акция е завършила след шест часа.
Случаят ще се разследва от румънските речни власти, тъй като инцидентът е станал в техни води.
Българският кораб "Бургас" е заседнал на плажа в Кастеланета Марина край Таранто след буря в Йонийско море. Корабът с екипаж от 19 души има водоизместимост над 7 хиляди тона и е дълъг 123 метра.
Бил е закотвен на рейда, след като е разтоварил метали, предназначени за най-големия металургичен комплекс в Европа - заводите за стомана "Илва" в Таранто.
Обстановката е под контрола на командването на бреговата охрана в порт Таранто и се очаква намесата на кораби от ВМС на Италия за изтеглянето на "Бургас", съобщи агенция АДЖИ.
Според нон-стоп новинарската емисия на Италианската национална телевизия "РАИнюз24" катерите и влекачите на бреговата охрана са били затруднени от лошото време при осъществяване на спасителната операция.
Няма данни за пострадали сред екипажа на "Бургас".

Източник vesti.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.