Пропускане към основното съдържание

Гудбай, Роналдо!

Да си добър футболист – 94 млн. евро, да си егоист – безценно.

Снощи най-скъпият футболист на планетата приключи безславно участието си в най-престижния турнир – Шампионската лига. Реал Мадрид завърши 1:1 с Лион, но с общ резултат от двата мача 1:2 Белия балет отпадна за шеста поредна година още на осминафиналите в ШЛ.
Сега Роналдо ще гледа ШЛ по телевизията, а по ирония на съдбата финалът ще бъде точно на „Сантяго Бернабеу”. И предвид силната игра на Манчестър Юнайтед напоследък, има голяма вероятност единият финалист да бъде именно бившият клуб на Роналдо.
Защо му трябваше на Кристиано да сменя клуба, в който игра 6 сезона и където стана звезда? Да напуснеш отбора, който през последните два сезона е играл финал в ШЛ (единият спечелен), чийто треньор не е сменян от 1986 година (!) и носи титлата Сър, тима, който през последните три години е шампион на Англия, родината на футбола, за всичко това българите имат една много звучна дума – сърбогъзщина.
Вярно е, че Реал Мадрид е с рекордните 9 победи в ШЛ, но не всичко се измерва в брой купи, точки и точици. Нарцистичният португалец отдавна си мислеше, че е по-голям от останалите 10 в отбора, но снощи си получи урока.
Защото при смяна на отбора винаги получаваш 15 дни безмерна слава, още по-голяма заплата и още по-голямо его, но не винаги получаваш удовлетворение. Сега какво, ако CR7 не спечели и догодина ШЛ, къде ще отиде? В Италия? В Германия?
И така, докато обиколи всички големи футболни държави? Историята помни случаи, когато футболисти са печелили ШЛ с различни отбори, но защо трябва да изнасилваш съдбата и статистиката, за да получиш поредната доза опиат за егото си?
Същото се случва и с политиците. Напускат партията си обидени, за да правят „проекти”, както сега е модерно да се казва. Дали са леви, десни или в центъра, няма значение. Рядко успяват.
Да не говорим пък за някои „видни” журналисти, които съдбата бе поставила в престижни медии за известно време. След като напуснат (или бъдат уволнени) и се опитат да светят със собствена светлина, веднага се вижда, че стават само за спътници, които обикалят кротко в една и съща скучна орбита.

Източник Васил Богданов, dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.