Пропускане към основното съдържание

Шефката на здравната каса обмисля да съди Димо Гяуров за клевета

Шефката на НЗОК д-р Нели Нешева е получила 12 156 лв. бонус за 2011 година. На специална пресконференция тя отхвърли твърденията на депутати от Синята коалиция, че е получила допълнително възнаграждение в размер на 30 000 лева.


Нешева обяви, че обмисля да съди народният представител Димо Гяуров за клевета.

"Не може да се петни името на един човек. Това е клевета, с цел сензация", смята шефката на здравната каса.

Тя обясни, че не е получила бонус от фонд "Работна заплата", а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

"От тях сме ползвали 17,21%., затова на Димо Гяуров не се връзват сметките", каза Нешева.

Тя посочи, че средната работна заплата в НЗОК без допълнителните възнаграждения, е 400-500 лева, а с допълнителното материално стимулиране е 747 лева, при 750 лева средна заплата за държавата.

На всички 2700 служители в НЗОК са изплатени допълнителни средства извън основните им трудови възнаграждения.

"Ако тези хора останат на средствата, които получават, как те ще останат коректни?", попита Нели Нешева.

Попитана дали ще върне нейното допълнително възнаграждение, тя посочи, че това би означавало, че не цени труда си. "Това би означавало да взема пари под масата", допълни шефката на Касата.

За точната сума, изплатена на служителите по длъжности, тя посочи, че информацията е данъчна тайна.

"Готов съм да се извиня на Нели Нешев за математическата грешка, възможно е да сме сбъркали, нямаме официален отговор кой и колко точно е получил в НЗОК", заяви в кулоарите на парламента депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров.

Вчера той изнесе информация, според която управителят на касата е получила над заплатата си около 30 хиляди лева.

Среща в съда няма да е от нейна полза, отговори й задочно Димо Гяуров. Според него тя би трябвало да се извинява за това, че вчера е "шикалкавела" и първоначално е отрекла да е получавала бонуси.

"Наложи се да смятаме, поради тайната, която пази властта, поради нежеланието да споделят тази публична нформация", оправда се той.

"Не се притеснявам, че може да ме съди заради твърденията ми за взетите от нея бонуси. Тя взела ли е -зела е", отсече Гяуров.

Вчера той обяви, че за миналата година служителите на касата получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране.

Според методиката, утвърдена от самата Нешева, управителят и подуправителят на НЗОК получавали 1,5% от средствата, събрани от глоби, санкции и лихви, при разпределение: 60% за шефката и 40 на сто за заместничката й.

По груби сметки през 2011 г. Нешева е получила около 30 000 лв., а заместничката й Мариана Василева 22 хиляди лева, изчисли вчера Гяуров.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност