Пропускане към основното съдържание

КНСБ планира обезщетения за безработни

КНСБ планира обезщетения за безработни
КНСБ планира да създаде фонд, със средствата от който да обезщетява членовете на синдикалната организация, останали без работа. Президентът на синдиката Пламен Димитров обяви новата инициатива в ефира на БНР.


Събирането на средства за фонда ще започне от средата на следващата година. Работниците и служителите, които членуват в синдиката и искат да се възползват от възможността да получат допълнително обезщетение при безработица, ще внасят доброволно във фонда по 1% от месечната си заплата, обясни Димитров.

За да получат обезщетение в случай, че останат без работа, синдикалните членове трябва да са направили поне 12 месечни вноски.

Вероятно помощта от фонда на КНСБ ще бъде в размер на 50% от месечната помощ при безработица, която безработните получават от държавата, допълни Димитров.

Организацията планира да създаде и фонд за съдебна защита на синдикалните й членове. Вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов обясни, че хората ще получават средства, с които да си покрият разноските по трудови дела срещу ангажимент да възстановят парите, когато спечелят делото.

КНСБ настоява също така да се увеличат с 10% заплатите в бюджетната сфера и пенсиите от 2013 година, за което ще са необходими 1,2 млрд. лева.. Синдикатът настоява още минималните доходи да са необлагаеми.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.