Пропускане към основното съдържание

Имало достатъчно места в школата за 5-годишните

Имало достатъчно места в школата за 5-годишните
Броят на местата за обучение на 5-годишните малчугани за предучилищно образование в столичните детски градини е достатъчен.


Това заяви пред "Фокус" зам.-кметът по образованието в Столична община Тодор Чобанов.

Той допълни, че са предприети необходимите мерки, за да бъдат обхванати всички малчугани.

В учебните заведения са инвестирани над 600 000 лв. в обзавеждането на класните стаи, като в момента функционират 31 групи в 24 училища.

Той уточни, че се очаква приемът за петгодишните, съчетано от детските градини и училищата, да надхвърли 10 000 деца, с което да се доближи до бройката за първокласниците, които ще прекрачат за първи път училищния праг на есен.

Записването става със съобщение при директора на съответното учебно заведение.

От общината са предприели мерки, ако броят на петгодишните надхвърли очакванията, да бъдат разкрити нови подготвителни групи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.