Пропускане към основното съдържание

Борисов доволен от организацията: Благодаря на всички!

Борисов доволен от организацията: Благодаря на всички!
След като Бойко Борисов даде три часа на огъня, днес в резервата "Бистришко бранище" на Витоша вече няма пламъчно горене. Пожарът е локализиран в определени граници и няма разпространение, съобщиха от МВР.


Борисов даде висока оценка на създадената организация при гасенето на пожара на Витоша, благодарение на която сега ситуацията е под контрол.

Той заедно с министрите Цветан Цветанов и Аню Ангелов извършиха оглед на района и се запознаха с извършеното по овладяването на огъня.

"Благодаря на всички, които се включиха в гасенето на пожара на Витоша и спасиха гората. Благодаря на пожарникарите, военните, работниците от горските стопанства и на доброволците за положение усилия", заяви премиерът.

Вчера доброволци, участвали в потушаването на огъня, алармираха, че страната ни не е способна да се справи с пожари, липсвала специализирана техника, както и всякаква организация на работата.

Премиерът пък прогнозира, че до 2-3 часа пожарът ще бъде ударен. МВР шефът Цветан Цветанов отхвърли всички обвинения за хаос при организацията на работата.

Сега на терен работят около 500 човека - огнеборци, полицаи, военни и доброволци. Групите са разпределени и са по места.

По направените просеки техниката е вкарана до огнището на пожара. От 7.40 часа сутринта хеликоптерите облитат и гасят няколкото останали локални места на горене.

Това е единствената летателна техника, която може да извършва тази дейност. Заради пресечената местност хеликоптерите зависват, за да изпуснат водата. Премиерът коментира, че е невъзможно самолети да летят, тъй като със сигурност ще се стигне до някакъв инцидент. Поради тази причина България отказала и предлаганата помощ от Израел.

Очаква се още 5-6 дни да се вижда пушек и да продължи догасяването.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.