Пропускане към основното съдържание

Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава

Стотици недоволни варненци щурмуваха рано тази сутрин сградата на Община Варна
Стотици недоволни варненци щурмуваха рано тази сутрин сградата на Общината.

Яростта им бе предизвикана от сесията на местния парламент, който обсъжда Общия устройствен план на Варна.


Според протестиращите, ако той бъде одобрен, "ще бъде разрешено мащабното строителство по крайбрежната алея и в района на Морската градина от зоокъта до Пикадили парк с цел създаването на нов мутро-богаташки жилищен квартал".

Скандиращите обаче не успяха да прекрачат прага на залата, в която са общинарите, заради въведения извънреден пропускателен режим. Услужлива чиновничка е застанала като стожер на входа и допуска вътре единствено общински служители и съветници.

Минути след 9.00 часа ситуацията почти излезе от контрол, след като шефът на дирекцията по обществен ред и контрол Стойчо Бакалов буквално беше пометен от тълпата, съобщи кореспондентът на Dnes.bg от морската ни столица.

Все пак в зала "Пленарна" на Общината, където тече сесията, има граждани, тъй като заседанията принципно са отворени за хората. Всички места обаче, отредени за тях, са запълнени.

Именно заради това, а и за да не се пречи на работната атмосфера, достъпът е блокиран.

В залата, където тече сесията, а и пред нея, има поне 500 души, които въпреки че са почти един върху друг, стоически търпят.

Протестите във Варна срещу застрояването на Морската градина започнаха вчера. Привечер около хиляда души обсадиха Общината и блокираха улицата пред нея, скандирайки: "Варна, събуди се" и "Морската градина - за варненци".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.