Пропускане към основното съдържание

Истинският мъж – миризма на пот, барут и чесън

Естествената миризма е най-привлeкателният парфюм, категорични са чешки и английски учени
Естествената миризма е най-привлeкателният парфюм, категорични са чешки и английски учени.


Козметичната индустрия налива милиони в разработване на нови аромати и привличане на световноизвестни звезди за рекламни лица. Всички тези усилия обаче може да се окажат излишни, пише вестник "Daily mail".

Учените са провели поредица от изследвания и всички те показват едно и също – биологичната миризма е най-привлекателна за срещуположния пол.

"Проучванията ни показват, че жените предпочитат миризмата на доминиращи мъжкари и са особено чувствителни към техния аромат по време на месечния си цикъл", обяснява ученият Ян Хавличек от университета в Прага.

Дамите пък привличат мъжете с аромата си най-вече, когато са в овулация.

Хавличек е открил, че понякога пърфюмът не подобрява уханието, а точно обратното – подчертава лошия мирис на човек.

Някои проучвания дори показват, че естествената миризма разкрива характера на човека. Предположенията на учените за привлекателността на естествената миризма имат своята историческа обосновка.

По времето на Елизабет I честа практика била момите да обелят ябълка, да сложат резенче от нея под мишницата си и след това да го подарят на своя обожател.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.