Пропускане към основното съдържание

Възстановен на работа бе моментално уволнен

Две заповеди една след друга получи Любомир Любенов, възстановен от Върховния административен съд за началник на образователния инспекторат в Стара Загора
Две заповеди една след друга получи Любомир Любенов, възстановен от Върховния административен съд за началник на образователния инспекторат в Стара Загора. С единия документ той бе назначен на поста, а с другия – моментално уволнен.


Несъвместимост със заеманата държавна служба е посочено като мотив в заповедта за уволнение, коментира пред Дарик назначеният и отстранен Любенов. „По-голяма безпардонност от тази заповед не съм виждал. Минути преди да я получа бях заплашен дори и по телефона да освободя поста”, каза той.

Потърпевшият се закани, че ще влезе в поредната съдебна битка, но този път ще търси възмездие за униженото си човешко достойнство. Той подчерта, че отива при адвоката си. „В законно установения срок отново ще потърся правата си в съда. Този път и като човек, чието достойнство бе унижено”, добави Любенов.

След близо две години съдебни дела Любомир Любенов бе възстановен на поста началник на районния инспекторат по образованието в Стара Загора с решение на 5-членен състав на ВАС. С него бе отменена заповедта на министъра на образованието Сергей Игнатов за дисциплинарното му уволнение. Решението влезе в сила на 8 май.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.