Пропускане към основното съдържание

"Руски стандарт" в домашни условия – спирт, есенции...

Софиянец превърна дома си в цех за марков алкохол, но беше спипан от служителите на ГДБОП преди да пласира стоката
Софиянец превърна дома си в цех за марков алкохол, но беше спипан от служителите на ГДБОП преди да пласира стоката.


39-годишният мъж бил задържан заедно с авер след сигнал, че прави организация по осъществяване на поредната контрабанда, на 12-и май.

Спипаните оказали яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства от страна на антимафиотите.

При извършените претърсвания на адресите им са намерени и иззети 38 пълни бутилки с фалшив алкохол като водка "Руский Стандарт" и уиски "Джони Уокър".

Предприемчивият майстор на марковите спиртни напитки разполагал с всички необходими суровини в ипровизираната си дестиларна - спирт, есенции, бутилки, 38 дозатора, уплътнители за капачки, 63 стикери с надпис "Финландия", около 500 броя неистински акцизни бандероли.

Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура, работата по документирането му продължава.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.