Пропускане към основното съдържание

Съдът отказа да пусне Дъмпела от ареста

Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста люлинския бос Даниел Стефанов-Дъмпела, обвинен за опит за убийство на самбиста Благой Иванов-Багата
Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста люлинския бос Даниел Стефанов-Дъмпела, обвинен за опит за убийство на самбиста Благой Иванов-Багата.


Иванов беше ранен с нож при сбиване в столично заведение сутринта на 26 февруари. ММА боецът все още е на лечение в "Пирогов" и се очаква до месец да бъде разпитан по случая.

Дъмпела поиска домашен арест и изтъкна, че е съдействал на разследването, сам се е предал, не се е укривал и няма намерение да го прави.

Магистратите обаче го оставиха зад решетките, тъй като голяма част от разпитаните свидетели са заявили, че именно Дъмпела е наръгал Багата с нож в гърдите. За решението си съдът взе предвид и съдебното му минало.

Според защитата на Дъмпела инцидентът станал при пиянска свада, инициативата за която възникнала от Благой Иванов.

На предишно заседание на съда адвокатката на Стефанов заяви, че Багата се заял с него и му ударил шамар пред всички присъстващи.

Също така Дъмпела не е споделял на всеослушание, че е наръгал Иванов, както се твърди от обвинението, а е разбрал, че спортистът е пострадал сериозно от интернет. След като научил, че го издирват, Стефанов сам отишъл в СДВР, за да обясни какво се е случило.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.