Пропускане към основното съдържание

"Излезе ли от еврозоната, гръцката икономика ще се срине за дни"

"Излезе ли от еврозоната, гръцката икономика ще се срине за дни"
Евентуално излизане на Гърция от еврозоната няма да бъде край на "отрицателен развой", а начало "на още по-негативен развой" на събитията, заяви пред германското радио Дойчландфунк председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от Франс прес.


Шулц е в Атина, където днес ще се срещне с гръцкия президент Каролос Папуляс.

"Не съм казал, че такава възможност не съществува, но я намирам за твърде рискована", допълни той.

При такъв вариант "гръцката икономика ще се срине за няколко дни и европейците ще се притекат на помощ на страната с цената на милиарди евро", прогнозира той.

Според него все още не са опитани всички възможни начини за стабилизиране на политическия пейзаж и връщане на гръцката икономика в правилния път.

Освен това той възропта срещу "всички онези, които залагат на разпадането на еврозоната" на финансовите пазари и "само това чакат".

Днес Шулц ще се срещне и с ръководителя на коалицията на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас, който има подкрепата на избирателите преди следващите избори през юни. Лидерът на Европарламента обаче призна, че едва ли може да бъде променено мнението на Ципрас, който категорично отхвърля строгите икономии
в Гърция от 2010 година, пише БТА.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.