Пропускане към основното съдържание

Евтим Костадинов и още трима запазват постовете си в новия състав на комисията по досиетата

Евтим Костадинов и още трима запазват постовете си в новия състав на комисията по досиетата
С месец и половина закъснение парламентът избра днес нов 9-членен състав на комисията по досиетата, чийто мандат изтече на 5 април. Четирима от досегашните членове, начело с председателя й Евтим Костадинов ще повторят 5-годишния си мандат.


Членове на комисията остават още Екатерина Бончева и Орхан Исмалов - предложени от ГЕРБ, както и Апостол Димитров, издигнат от БСП. Орхан Исмаилов досега беше зам.-председател на комисията, но номиниран от ДПС. В последния момент ГЕРБ се отказа от едно от предложенията си - на депутата Златко Димитров, и предложи Исмаилов на негово място.

Днес по предложение на партията на Ахмед Доган за зам.-председател беше избран Айруш Хаджи. Хаджи е бил съветник на бившия вицепремиер Емел Етем, бил е и депутат в 38-ото Народно събрание, сега е член на ръководството на ДПС. Секретар на комисията ще е Мариана Даракчиева, номинирана от СДС. Тя е областен председател на СДС в Габрово, беше водач на листата на "Синята коалиция" в Габрово на парламентарните избори през 2009 г. Даракчиева влезе за кратко в парламента, но при преизчисленията на изборните резултати напусна.

В комисията влиза още Иванка Витанова, предложена от ГЕРБ. Тя е дъщеря на николапетковиста Жеко Стоянов, автор на филма "Катарзис" за преследването на земеделците при комунистическия режим. За членове на комисията бяха избрани Георги Пангаров (номиниран от БСП), който досега е ръководил стопанския отдел в звеното, и Борис Михайлов (издигнат от ДПС), който беше парламентарен секретар в закритото вече министерство на бедствията и авариите при тройната коалиция.

Предложеният от ДСБ Валери Кацунов не получи достатъчно гласове, за да бъде избран за нов мандат като член на комисията.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.