Пропускане към основното съдържание

Гриша Ганчев: Не съм крадец!

Гриша Ганчев: Не съм крадец!
Надявам се единствено на справедлив процес. Това обяви пред TV7 бизнесменът Гриша Ганчев. Тази седмица трима от изпълнителните директори на "Литекс комерс" бяха арестувани по обвинение в ДДС измами при търговия със захар. Сред тях е и синът на Ганчев – Данаил.


Първоначално изчислените щети за срок от около два месеца достигат 200 000 лева. Днес спецсъдът гледа мерките на задържаните по случая.

Гриша Ганчев заяви, че иска да се стигне до дъното на тази история. Поясни, че е убеден в невинността на сина си и другите обвинени служители, но заяви готовност да понесе наказание, ако се докаже, че измама наистина е имало.

"Аз гарантирам с името си, че в "Литекс" всичко се продава с нужната документация. Затова настоявам властите да стигнат докрай в разследването", призова бизнесменът.

Той призна, че в сивия сектор годишно потъват над 80 хил. тона захар, но отрече "Литекс" да има принос във формирането на тази цифра.

Аз не съм крадец, аз преследвам крадците, настояваше Гриша Ганчев. Очевидно някой е подвел Цветанов и Борисов, че съм набъркан в неща, за които не съм си и помислял, допълни бизнесменът.

Гриша Ганчев показа как изглежда схемата за точене на ДДС от захар. Той обясни, че неговата фирма е вкарана в кръга на измамниците, тъй като те са купували от нея.

Измамните фирми освен, че купували редовно от производителите, внасяли и от Европейския съюз. Те не плащат ДДС на митницата заради общоевропейския пазар, а използват кухи фирми, за да не бъдат заловени от данъчните.

Ганчев поиска, както той е проверяван като най-големия производител, да бъдат проверени всички дори и гаражчетата, свързани с търговията с захар.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.