Пропускане към основното съдържание

Купуваме по-евтини БГ домати и яйца

Купуваме по-евтини БГ домати и яйца
Индексът на тържищните цени се понижи от 1,501 до 1,486 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).


Яйцата продължават да поевтиняват и вече се търгуват средно по 0,20 лева за брой на едро. Кравето сирене се търгува по 4,82 лв./кг, а кашкавалът, тип "Витоша", се продава средно по 10,22 лв./кг.

Олиото поскъпва с 0,4 на сто - до 2,59 лева за литър. Каймата се продава по 4,91 лева за килограм. Захарта поевтинява с четири стотинки, до 1,96 лева за килограм. Брашното, тип "500", поскъпва с 1,1%, до 0,91 лева за килограм.

Българските оранжерийни домати поевтиняват с 5,4 на сто и се търгуват по 3,18 лева за килограм. Доматите от внос поскъпват с 1,7 на сто, до 2,40 лева за килограм. Краставиците поевтиняват през тази седмица с 6,6 процента - до 1,55 лева за килограм.

Цената на зелето се качва с 1,6 на сто, до 0,65 лева за килограм на едро. Българските картофи поскъпват с 4,7 процента и се продават по 0,45 лева за килограм. Цената на салатите се запазва - 0,38 лева за брой. Вносните картофи поскъпват с 6,3 процента, до 0,51 лева за килограм.

Портокалите се търгуват средно по 1,01 лв./кг, а цената на лимоните е 1,58 лева за килограм. Българските ябълки поскъпват с 2,8 на сто, до 1,10 лева, а вносните се продават по 1,23 лева за килограм.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.