Пропускане към основното съдържание

Ахмед Доган: Мирише много силно на предсрочен парламентарен вот

Ахмед Доган: Мирише много силно на предсрочен парламентарен вот
"Мирише на дъжд, но мирише и на избори, при това не само на редовните след една година. Мирише много силно на предсрочен парламентарен вот". Това каза днес в Джебел лидерът на ДПС Ахмед Доган, цитиран от "Дарик радио". Според него това ще стане факт, тъй като ГЕРБ управляват без визия, хаотично, силово и са изхарчили резерва, натрупан от тройната коалиция.


"Следващите избори ще бъдат много трудни, може би най-скъпите в нашата демократична история, защото този, който е свикнал да управлява по този начин, няма да прехвърли късмета на другия да управлява. Ще се бори с всички възможни средства, използвайки структурите на властта, само и само да продължи да управлява", допълни Доган.

Той описа и новият подход на ДПС за тези избори. "Ако досега сме правили политика, като се състезаваме с другите партии с общи приказки, сега вече имаме конкретна визия с един основен критерий: как да оправим положението на нашия конкретен избирател. Ако този въпрос ние не успеем да го решим, се поставя под въпрос и смисълът от съществуването на ДПС", каза Доган.

По думите му, ако преди 23 години основна задача на движението е била да защити членовете си чрез гарантирането на основните права и свободи на човека, чрез запазването на етнокултурна идентичност на турското малцинство, сега проблемът за поминъка, за растежа и за заетостта бил проблем номер едно. В този смисъл Доган призова кметовете си да не се ограничават само в реализирането на инфраструктурни проекти, а да направят всичко възможно за създаване на условия за инвестиции по регионите.

Лидерът на ДПС отчете, че възможностите за контакти с Турция се използват малко. "Целият политически елит на страната изпитва страх от Турция, изпитва опасения от турското и мюсюлманското малцинство в страната, възприемайки подсъзнателно тази реалност като Пета колона, като санитарна зона и като рисков фактор за сигурността на страната. Новият поглед, който ние трябва да наложим в страната е, че Турция е огромна страна с огромен икономически потенциал", каза Доган.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.