Пропускане към основното съдържание

Правителството мисли ден за ден, възмути се Станишев

Сергей Станишев
Защо трябва да го разберем от Европейската централна банка, че ако бъдат вкарани парите от Сребърния фонд в ценни книжа, това ще доведе до повишаване на лихвите и до нарушаване на пазара на ценни книжа, за да разберем нещо, което е абсолютно видимо.


Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев по повод позицията на ЕЦБ, която предупреди, че влагането на пари от Сребърния фонд в ценни книжа ще изкриви пазара

„Нека видим сега какво ще прави правителството, защото ние предупреждаваме от месеци, че тези намерения за харчене на парите от Сребърния фонд са безкрайно вредни. Първо те деформират пазара, второ поставят под риск бъдещите пенсии на нашите родители, защото фондът е създаден за стабилност на пенсионната система, а не за бързо складиране на печалба.

Единствените мотиви за това са отчаянието на правителството, че парите свършиха, похарчиха преобладаващата част от фискалния резерв, който им оставихме, и сега се търсят начини как да запушват дупки в бюджета заради ниската събираемост и заради други техни безобразия”, обясни Станишев.

Според него в такива случаи винаги има негативни последици и това ще повлияе на кредитния рейтинг на страната.

„Такива действия се следят много внимателно от кредитните агенции и ще свършат хвалбите на г-н Дянков за нашия кредитен рейтинг, защото когато предприемаш такава стъпка, означава, че нямаш никакъв друг ресурс и това е жест на отчаяние. Налице е едно безотговорно правителство, което мисли ден за ден, не мисли за последиците от своите действия, гледа само как да запуши дупките”, възмути се лидерът на БСП.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.